Alga Pullover(CAT) Aquest hivern no s'ha parlat d'una altra cosa entre les teixidores que del llançament de Woolly, la nova llana merino 100% de DMC.  Les que la hem provat la hem comparat amb altres merinos donant mil opinions, i les que no, s'han quedat amb una curiositat tremenda per provar-la i poder donar també la seva opinió. Durant la passada edició de la fira Creativa vaig trobar-la en un stand, i vaig aprofitar per teixir un Alga, un dels exitosos dissenys de Veera Välimäki. L'he modificat una mica, fent les mànigues llargues i passant de fer les ratlles que provoquen la seva peculiar forma.El patró m'ha costat una mica de seguir a la part de coll, ja que quan feia les voltes del revés els augments no hem quedaven igual que a les voltes del dret. Així que vaig desfer i vaig fer els augments igual que a les voltes del dret i vaig aconseguir que hem quedessin els dos costats iguals. En quant a la llana he de dir que es deliciosament suau, la merino més suau de les que he provat fins ara, però té un defecte típic de DMC, que ja passa també amb els Natura Just Cotton, i es que es desfà el fil. S'ha d'anar amb compte de no punxar l'agulla pel mig del fil... i m'ha passat sovint, havent de desfer i fer un cop i altre....  tinc algun punt que no ha quedat bé, potser a les fotos no s'aprecia per que el negre queda molt dissimulat... però hi és. Per fer aquest jersey m'han calgut 9 troques.

(ES) Éste invierno no se ha hablado de otra cosa entre las tejedoras que del lanzamiento de Woolly, la nueva lana merino 100% de DMC.  Las que la hemos probado la hemos comparado con otras merino, dando mil opiniones, y las que no, se han quedado con una curiosidad tremenda por probarla y poder dar su opinión. Durante la pasada edición de la feria Creativa la encontré en un stand, y aproveché para tejer un Alga, uno de los exitosos diseños de Veera Välimäki. Lo he modificado un poco, haciendo las mangas màs largas y pasando de hacer las rallas que provocan esa forma tan peculiar.


 El patrón me ha costado un poco en la parte del cuello, ya que en las vueltas del revés los aumentos no me quedaban igual que en las vueltas del derecho. Así que tuve que deshacer, y tejer los aumentos igual que en las vueltas del derecho para que me quedasen los dos lados igual. En cuanto a la lana he de decir que es deliciosamente suave, la merino más suave de las que he probado hasta ahora, pero tiene un defecto típico de DMC, que ya pasa con las Natura Just Cotton, y es que el hilo se deshilacha. Hay que ir con cuidado de no pinchar la aguja por medio del hilo, y me ha pasado bastantes veces, teniendo que deshacer y hacer otra vez.... y algún punto se me ha pasado. En las fotos no se ve porque el negro disimula mucho, pero está ahí. Para realizar éste jersey me han hecho falta 9 ovillos.


(EN) This winter the most important topic between knitters was the new DMC release: Woolly, the new yarn merino 100%. This yarn has been compared with other merino yarns by knitters, given different opinions. In the last Creativa exhibition, I found it in a little stand, a good yarn to knit an Alga, a successfully design by Veera Välimäki. I modified it to enlarge sleeves and ignore plate rounds. Pattern was difficult to follow in shorts rows at the begging of the pattern, because increases made in purl rows results different view than increases made in knit rounds. I made increases in purl rows in the same way as knit rows to have left and right sides identical. I found this yarn extremely soft, the most soft merino I tested until now. Unfortunately, it frays easily, I had to knit carefully slow, and repeat some imperfect stitches. To knit this pullover I've waste nine skeins.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Butterflies in a Crochet Purse

Fall Crochet Purse (purse pattern improved version)

Clockwork Orange Pattern