Rainbow Scarf

(CAT) Per fer aquesta bufanda cal trobar els set colors de l'arc de Sant Martí en els tons adequats. En un primer moment sembla fàcil, però comences a buscar i et trobes que en una marca el verd no es adequat, en una altre, el groc no queda bé amb la resta, en una altra el lila no lliga amb els altres. Així que finalment, vaig trobar que amb la marca Leda tenia els colors que volia. No acostumo a teixir amb llana acrílica, però necessitava els tons de colors que tenien a la seva gama, i he de reconèixer, que pel preu, i tot i ser acrílica, el tacte es prou agradable com per no picar. No deixa de ser acrílic, amb lo qual, la llana no té el punt d'elasticitat que ofereixen les llanes 100% merino. La segona dificultat que em vaig trobar va ser que per fer un arc de Sant Martí les ratlles havien de ser allargades. La única manera d'aconseguir-ho es teixir a lo llarg. Vaig haver de fer una mostra per saber quants punts necessitava per fer una bufanda de dos metres. Segons la meva mostra, vaig haver de muntar 400 punts. Amb tants punts vaig necessitar agulles circulars de 4mm amb un cable 1.5 metres (el més llarg que tinc). Cada volta em treia 10 minuts del meu temps... així que es feia molt llarg avançar en aquest projecte. La vaig fer tota a punt del dret, donant la volta al acabar la fila. Cada 14 voltes canviava de color, així que al teixir els 7 colors, la bufanda tenia una amplada de 23cm. Tot i així, la mida recomanada per a una bufanda d'home adult és de 1,8m de llarg per 25cm d'ample. Per acabar la feina vaig afegir serrells als dos extrems de la bufanda, d'aquesta manera em vaig estalviar rematar els fils. Com obligatòriament s'ha de comprar una troca de cada color, m'ha sobrat llana com per fer una segona bufanda. Més detalls a Ravelry.

(ES) Para hacer ésta bufanda hace falta encontrar los siete colores del Arco Iris en los tonos adecuados. En un primer momento parece tarea fácil, pero empecé a buscar y con una marca me fallaba el verde, en otra marca el amarillo no era suficientemente vivo, y en otra que miré el lila era demasiado claro y no quedaba bien. Finalmente encontré los colores que quería con la marca Leda. No me gusta demasiado tejer con lana acrílica, pero necesitaba esos tonos de colores que sólo en su gama encontré. He de reconocer, que por el precio, y aun ser acrílica, el tacto es aceptablemente agradable como para no producir mucho picor. No deja de ser acrílico, con lo que carece de ése punto de elasticidad que te da una lana 100% merino. La segunda dificultad que encontré, es que el Arco Iris son 7 rallas alargadas. La única manera de conseguirlo, teniendo en cuenta los cambios de color que tenia que hacer, era tejerla a lo largo. Tuve que hacer una muestra para calcular cuantos puntos necesitaba para conseguir una bufanda de dos metros. Según mi muestra, tuve que montar 400 puntos. Con tantos puntos necesitaba unas agujas circulares de 4mm con cable de 1.5m, el más largo que tengo. Cada vuelta  se llevaba 10 minutos de mi tiempo... así que los avances eran lentos. La tejí toda a punto del derecho (o punto tonto), dando la vuelta al acabar la fila. Cada 14 vueltas cambiaba de color, así que después de tejer 7 colores, la bufanda tenia un ancho de 23cm. El tamaño recomendado para una bufanda de hombre adulto es de 1,8m de largo por 23cm de ancho. Para rematar la faena le puse unos flecos a los extremos de la bufanda y de ésta manera me ahorré rematar los cabos sueltos en los cambios de color. Lo malo de tener tanto colorido es que me ha sobrado lana como para hacer otra. Mas detalles en Ravelry.

(EN) To knit  this scarf you need to find seven colours with the exactly colours of a Rainbow. It seems an easy task, but in some brands green was in an undesired shade, in other brand yellow was too light, and in the other violet was more pink than violet. Finally, I found the correct colours in the range of colours of Leda. It was a difficult decision to use an acrylic yarn. I hate acrylic because it scratches in the skin, but in this case, Leda has an acceptable touch to be acrylic. Good quality for a cheap price. Unfortunatelly not stretchy as merino yarn. The second difficult was knit longitudinal lines. I need to knit a gauge to calculate the number of stitches to obtain 2 meters length! With the gauge obtained with 4mm needles, it needs 400 stitches with a cable of 1.5m length. Knit a simple row took ten minutes of my time. Advances were too slowly. Every 14 rows I changed the colour. All in garter stitch. At the end of the seventh colour, the scarf measures 23cm. Recomended size for an adult man is usually 1.8m length and 25cm width. To finish the work I added fringes, because I love fringes and I hate sew threads in the colours changes. Unfortunately I have leftover yarn to knit a second scarf, and I hate leftovers too.. More details in Ravelry.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Nordic Hat

Puerperium Cardigan beige

Patrón de la princesa Mononoke (spanish version)